Helyi termék felmérés a dél-borsodi régióban

A Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrást programjának támogatásával elindítottunk egy olyan folyamatot a Dél-Borsodi régióban, amelynek célja a helyi termékek népszerűsítése, a tudatos vásárlás kialakítása és elmélyítése, a háztáji gazdálkodás fejlesztése, összességében a vidék tudatosságának és önfenntartó erejének növelése és egy környezettudatosabb társadalom kialakítása. E folyamat első lépéseként megkérdeztük a lakosságot, felnőtt fogyasztókat és gyerekeket egyaránt, valamint a helyi kereskedelmi egységeket, valamint a közétkeztetés résztvevőit a helyi termékekhez való hozzáállásukról. A felmérést a régió 18 településén végeztük el: Mezőkövesden, Tardon, Mezőkeresztesen, Mezőnagymihályon, Mezőnyárádon, Tiszatarjánban, Tiszakesziben, Mezőcsáton, Gelejen, Igriciben, Ároktőn, Tiszadorogmán, Tiszabábolnán, Tiszavalkon, Négyesen, Borsodivánkán, Egerlövőn és Szentistvánon.

Az eredményekből készítettünk egy helyi termékeket népszerűsítő kiadványt, és egy tanulmányt.

A felmérést on-line formában továbbra is folytatjuk, annak érdekében, hogy minél jobban megismerjük a régiónk lakosságának a kapcsolatát a helyben előállított termékekkel, hiszen a jelenlegi helyzet feltérképezése adja az alapot a továbblépéshez, amit így a leginkább a lakosság igényeihez, érdeklődéséhez lehet formálni.

Ha Ön még nem töltötte ki, kérjük szánjon rá néhány percet!

A kérdőívet itt találja.