Ökobanzáj

Ökobanzáj néven közösségi filmklubot indítottunk, amelynek célja, hogy továbbgondoljuk a fenntarthatóság, természetvédelem témájában levetített filmeket, megvitassuk, hogy MI, hétköznapi emberek mit tehettünk annak érdekében, hogy olyan világot teremtsünk magunk köré, amiben az unokáink is szívesen élnek.

A Védegylet Egyesület„Vigyázat ehető! Filmvetítések a fenntartható életmódról” országos programot szervezett 2012 decemberében, amelyhez Egyesületünk is csatlakozott. Az első vetítések három helyszínen (Mezőcsát, Négyes, Poroszló) több-kevesebb sikerrel lezajlottak a filmhét során. Az Átalakulás 2.0 filmet néztük meg, majd a vetítés után a résztvevők kötetlen beszélgetésben vitatták meg a véleményüket a filmről, és a fenntartható életmódról.

A poroszlói vetítés után néhányan úgy döntöttünk, hogy rendszeresen filmklubot szervezünk, amelyeken a fenntartható életmód témában vetítünk kisfilmeket az érdeklődők számára. Ez az Ökobanzáj filmklub. A vetítések Poroszlón, az Aranyosi-dombi Udvarházban (Fő út. 24) zajlanak, a filmekről előzetes felhívást teszünk közzé a honlapon és az Ökobanzáj Facebook oldalán. Az utóbbi oldalon a felhívások mellett további érdekes videókat és cikkeket is közzé teszünk.
Reméljük minél többen csatlakoznak, kialakul egy aktív közösség, és közösen gondolkodva, közösen dolgozva élhetőbbé tesszük környezetünket.
A programokra előzetesen jelentkezni és/vagy információt kérni az egyesület e-mail címén (bese.t.egyesulet[kukac]gmail.com) lehet.